logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
Verslagen/foto's
Beyne Heusay
Winningen
Warsage
Welkenraedt
Blegny
Bütgenbach
Slenaken
Mönchen-Gladbach
Houthalen
Sourbrodt
Bellevaux
Bustocht 2014
Bustocht 2013
Bustocht 2012
Bustochten 2010
Bustochten 2009
Bustochten 2008
Overige
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

       
         

Wandeling bij Marcheurs de Bellevaux op zaterdag, 18 augustus 2018.

 

De route per auto door de Ardennen naar Bellevaux, was een voorproefje van de herfst; dikke mistflarden reduceerden het zicht tot 50 meter. In de dalen hing een witte deken en versluierde het zicht tot nul komma nul. Gelukkig konden we op de terugweg wel mooie foto`s maken van de lange en brede dalen rond Bellevaux. In de startzaal “Belva” was het al een drukte van belang; de Marathon trekt nog steeds veel enthousiaste wandelaars naar deze streken. Meegerekend, dat dit landschap voor een Marathon best wel heftig is besloot ik genoegen te nemen met een 25/30 km. route; een fikse verkoudheid, opgelopen bij een verkeerde instelling van de Airco, maakte de keuze iets gemakkelijker. Achteraf een verstandige keuze want de meeste Marathon lopers liepen op hun tandvlees. Zelfs in dit prachtige en zware parkoers blijf je genieten; na iedere klim volgt toch weer een heerlijke afdaling met als toegift een fantastisch uitzicht.

 

       
         

Het eerste stuk van het parkoers liep omhoog richting Lodomez en Planche. De eerste rust te Beaumont, ingepland voor de kortere afstanden, werd gauw gestempeld. Met mooie versluierde uitzichten trokken we over de autoweg, die helaas een deel van het altijd durende achtergrond geluid is. In de bossen merk je daar gelukkig niets van. Op dit stuk van de route begon de hoge nood op te spelen; ik was niet de enige met een bepaalde druk op de blaas; in een weiland stonden de koeien keurig in het gelid om hun volle uier te laten legen. Hier gebeurd dat in een mobiele tankwagen; de tractor levert de power. Iets verder op konden we aanschuiven in de tweede rust te Hénumont. In een achteraf schuurtje komt het kampeergevoel weer een beetje bovendrijven; lekker basic en geen toeters en bellen. De lus, die nu volgde kon omschreven worden als extra “dur” (zwaar). We beklommen een bergkam van het achterliggende bosgebied; het Bois de la Vaux. Omdat het nog lekker vroeg in de ochtend was, waande ik me alleen op de wereld. Op vallend in deze streek, vond ik de nog altijd groene weiden en frisse bossen. Je zou verwachten, dat het geel en dor zou zijn. De plassen op de boswegen vertelden een ander verhaal; hier had het de afgelopen dagen flink geplensd. Terug in de controle van Hénumont, nam ik de tijd om van het mooie weer en de medewandelaars te genieten. Voldaan (een krentenbol en een lekker drankje) ging ik op pad voor de retour.

 

       
         

We wandelden eerst door een prachtig bos, het Bois de la Ronde Halé, waar de zonnestralen door de bomen drongen en de mistflarden verdreven. De temperatuur steeg ook zienderogen; `s morgens nog een kleine 7 graden (brr..) en nu al dik 22 graden. De afdaling naar de rust in Beaumont bood ons wederom een prachtige blik op die ruime dalen, die nu volop in het zonnetje lagen te schitteren. Opvallend zijn ondanks de droogte de vele waterlopen, die langs de berghellingen naar beneden stromen. In Beaumont konden we de hobby van de plaatselijke bewoner bewonderen; hij maakte van hout allerlei leuke gebruiksvoorwerpen en had daarnaast nog tijd voor een mooie moestuin. Het laatste deel van de tocht, die via Fourir liep, dook onder de autoweg door en liet ons nog genieten van de plaatselijke huizenbouw met de creatieve touch van de bewoner. In de startzaal zat menig wandelaar aan een heerlijke schotel met forel; de streek staat bekend om zijn helder water en dat waarderen de forellen ook.

 

Marcheurs de Bellevaux; een prima tocht met veel variatie en prachtige hoogteverschillen met dito panorama`s. Bedankt.

 

 

Verslag en Foto's:  John Driesen

 

Vervolg foto’s zie:  Foto's Bellevaux

 

Ingezonden reacties op het verslag en de foto's

 

 

Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 045-5317868