logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
Verslagen/foto's
Wijlre e.o.
Elsloo-Stein
Beertsenhoven e.o.
Neerbeek e.o.
Eijsden e.o.
Mechelen
Vaesrade, Thull
Geleen
Mönchengladbach
Ransdaal
Bustocht 2014
Bustocht 2013
Bustocht 2012
Bustochten 2010
Bustochten 2009
Bustochten 2008
Overige
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS (OUDJ


Bezoekers vanaf maart 2008

       
         

Wandeling van Vaesrade naar Thull en Schinnen op zaterdag, 19 september 2020.

 

Vandaag weer eens een ”oudje” uit de krant genomen. De routes gemarkeerd met dat palensysteem is echt aan vervanging toe. De kleuren zijn vervaagt; de palen staan op plaatsen achter een hek; of ze zijn helemaal verdwenen. Met een beetje improviseertalent, lukt het meestal toch om je doel te bereiken. Vanuit de parkeerplaats naast de kerk begon ik aan de tocht, die door middel van rode paaltjes gemarkeerd was. Volgens de beschrijving liep het eerste gedeelte licht bergopwaarts naar een fraaie holle weg. Tot zover geen enkel probleem. Maar daarna waren de paaltjes verdwenen; waarschijnlijk heeft het iets te maken met de aanleg van de buitenring Parkstad, die daar wel een mooi info.bord plaatste, maar vergat om die oude route door te trekken.

 

       
         

Een behulpzame wandelaar, die zijn hondjes uitliet, hielp me op het goede pad. De beschrijving maakte gewag van een groeve, die ik inderdaad tegen kwam. Helaas was de begroeiing zo ver doorgeschoten, dat de groeve buiten het gezichtsveld viel. Maar de rode paaltjes kwamen weer op mijn pad. Na het volgen van de hoofdweg, moest ik rechtsaf naar de Zandbergweg. Deze liep lekker bergopwaarts en gaf een mooi panorama op Vaesrade. Onderaan de bosweg was het ook weer gokken; welke kant op? De wegwijzer richting Tull deed me besluiten om die richting te nemen. Nieuwsgierig als altijd naar de uitbreiding van de nieuwste locatie van ALFA`s bierbrouwerij in Thull. Het nieuwe gebouw is in de afwerkingsfase en beloofd een fraaie aanwinst te worden voor het bier waar Limburg trots op is (laat Brand maar opscheppen). Het was opmerkelijk rustig rond de brouwerij; Als goed wandelaar nam ik snel wat kiekjes van het gebouw, maar liet de binnenkant met rust.; slecht voor dat heerlijke Edel pils.

 

       
         

De route ging van hieruit over in de Blauwe paaltjes, die paars bleken te zijn?? Maar goed, het vizier op nul en stappen maar. De Muldersplassen zijn altijd de moeite waard; heel wat loze vissertjes langs de waterkant. Omdat ik de route van een vorige wandeling kende, boog ik af naar een smal bospad richting Schinnen. In Schinnen was ik de draad even kwijt, maar met behulp van een ijverige stoepveegster, boog ik aan het eind van de hoofdweg af, naar de vijvers aan de rand van Schinnen. Uitspanning “Peil 5” lokte me naar binnen en na de gebruikelijke “ontsmettingsregels” mocht ik plaats nemen aan een tafeltje op het terras, met uitzicht op de vijver. Na het nuttigen van een heerlijke Latte Macchiato, begaf ik me weer op weg en koos de route via de vijvers van de Muldersplas naar Thull. De weg langs de brouwerij is verkeersluw en prettig om te belopen. Onderaan die weg links af; het paard rook de stal en na enkele 100 meters langs de grote weg, kwam de kerk in zicht.

 

Vaesrade, Thull en Schinnen; groene pareltjes langs de nieuwe Buitenring.

 

 

Verslag en Foto's:  John Driesen

 

Vervolg Foto's zie:  Foto's Vaesrade, Thull

 

Ingezonden reacties op het verslag en de foto's

Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533