logo
Introductie
Algemene Informatie
Geschiedenis
Leden
Bestuur
Lidmaatschap
Bustochten
Clubwandelingen
2022
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Overig
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

Clubwandeling Jo-Ne op zaterdag 07 september 2012. 

 

 

Een goede clubwandeling start met een goede voorbereiding. Ook de hulp van enkele vrijwilligers is onontbeerlijk. Zo stonden om 11.00 uur al enkele dames driftig de broodjes te smeren. Met onze Piet zijn we, na een interessante rondleiding op zijn eigen “landgoed”, begonnen met het inrichten van het Hopschet.

 

   

   

         

Om 13.30 uur verzamelden de deelnemers zich voor de poorten van ons “eigen clublokaal”. De zon scheen al lekker op onze bolletjes (we hebben er bijna ieder jaar patent op). Na een inleidend woord van onze nieuwe voorzitter togen we op pad. Piet had een geweldig mooie route uitgezet, die in grote lijnen via Marmelis omhoog liep en langs Orsbach; boven langs de Schneeberg of Sneeuwberg via Am Wiesenhang terug liep naar Oud Lemiers en Lemiers. Die Sneeberg dankt zijn naam aan de opvallend witte (lichte) kalkkleur. Hij loopt op Duits grondgebied en maakt deel uit van het Plateau van Bocholtz. Deze heeft een hoogte van 257 meter boven NAP. Onder aan het plateau stroomt de Selzerbeek. In oorlogstijd was dit een strategische verdedigingslinie. 

 

 

Het eerste stuk van de route ging, zoals we hier in het Heuvelland gewend zijn, meteen bergop. De zweetdruppels verschenen op de meeste hoofden en de waterhuishouding zakte naar een benauwend peil; maar zoals in veel gevallen was de redding nabij. Leo en Frits stonden klaar met een heerlijk koel watertje. Na deze pauze kon men besluiten om een korte of een langere route te nemen. De langere route was zondermeer fantastisch. Dit gedeelte over het Plateau van Bocholtz ofte wel de Sneeberg, gaf een fabuleus uitzicht over het dal. De dichte begroeiing temperde het felle zonlicht, want het zonnetje deed aardig zijn best. Diverse dassenburchten lieten zien, dat de ondergrond inderdaad uit die lichte kalksteen bestaat; vandaar de naam Schneeuwberg.

 

   

   

 

         

Bij “Am Wiesenhang” daalden we weer af naar het dal van de Selzerbeek. Aan de overkant van de rijksweg, in het “Moment”, zaten al verschillende leden van de club te genieten van koffie met vla. Deze Limburgse traditie is al even oud als de streek waarin we gewandeld hadden en het smaakte naar meer. Op het terras, van deze nieuwe uitspanning, genoten we van elkaars gezelschap. Jack Vinders wist deze plek ook te waarderen en na een gesprek met deze rasartiest, die vele mensen verblijdt met zijn acteer- en zangtalent, moest ik met hem op de foto. Zo kan een toch al geweldige dag niet meer stuk. Terug in het Hopschet geurde de koffie en soep met broodjes ons tegemoet. Tevreden en voldaan na zo`n heerlijke dag met zoveel wandelvrienden om je heen, is alles rozengeur en maneschijn. 

 

 

Als extraatje heeft het bestuur besloten om de bustocht op 30 september toch door te laten gaan. Er zijn nog plaatsen beschikbaar; dus wees er vlug bij.


Alle helpers en clubleden bedankt voor het slagen van deze prachtige dag.

 

 

Verslag en foto's:  John Driesen

 

Vervolg foto’s zie:  Foto's Clubwandeling 2012

 

Ingezonden reacties op deze clubwandeling

Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533