logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

Uw keuze is:

 

Outlook Express of Microsoft Outlook is op mijn computer ingesteld als standaard mailprogramma:

 

 

Voordat u verder gaat, is het gemakkelijk als u onderstaande tekst na de hoofdletter A kunt uitprinten dus: zet uw printer aan, klik met de linkermuis voor de hoofdletter A. onderstaand, houdt de toets ingedrukt en selecteer onderstaande tekst (gewoon door erover heen te gaan, de tekst krijgt nu een andere kleur).  Scroll naar boven en kies vervolgens Bestand > Afdrukken.  Print de tekst (selectie) uit en houdt het uitgeprinte papier bij het vervolg van onderstaande stappen bij de hand.

 


A.  De gemakkelijke manier om bestanden (verslagen, foto’s) naar mij te sturen:

 

 1. Ga naar de map waar het bestand (uw verslag of foto) staat opgeslagen;
 2. Selecteer het bestand met 1 linkermuisklik (meerdere bestanden in dezelfde map kunt u selecteren door op het toetsenbord de toets Ctrl in te toetsen en vast te houden en vervolgens met de muis achtereenvolgens de bedoelde bestanden aan te klikken);
 3. Klik vervolgens 1 x rechts met de muis (als het goed is, krijgt u nu een keuzemenu);
 4. Kies de keuze Kopiëren naar en vervolgens de keuze E-mailontvanger;
 5. Als uw bestand een foto/afbeelding is vraagt Windows soms nog of de foto/afbeelding verkleind moet worden of origineel moet blijven.  Kies voor verkleind als u meer dan 4 foto’s/afbeeldingen gaat versturen.
 6. Het mailprogramma wordt nu automatisch geopend en u kunt verder met het toevoegen van het mailadres, eventueel toevoeging van aanvullende tekst richting de geadresseerde en versturen van de mail.

 

B.  De iets moeilijker manier om bestanden (verslagen, foto’s) naar mij te sturen:

 

 1. Open het programma Outlook Express of Microsoft Outlook. Klik dan op Nieuw bericht boven aan uw scherm of ga achtereenvolgend naar het menu Bestand > Nieuw > E-mailbericht    

      of

 1. Open het programma Outlook Express of Microsoft Outlook niet, maar ga naar Start (linksonder), vervolgens naar Uitvoeren en type in mailto: (vergeet niet de dubbele punt!!). Klik vervolgens op OK. Het mailprogramma opent nu automatisch.
 2. Klik in het bericht waar u de tekst aan de geadresseerde zou typen.
 3. Kies achtereenvolgend voor Invoegen > Bestand.  Als u pictogrammen (plaatjes) boven heeft staan, kunt u ook de paperclip gebruiken om bestanden toe te voegen.
 4. Blader naar de map waar u het bestand (verslag of de foto) hebt opgeslagen, kies het bestand met de linkermuisknop (1 x klik) en klik dan op Invoegen.
 5. Het bestand wordt toegevoegd als bijlage en u kunt verder met het aanvullen van het mailadres, eventueel toevoeging van aanvullende tekst richting de geadresseerde en het versturen van de mail.

 

   

 

Aanvullende informatie:

 


Hoeveel bijlagen kan ik versturen in één bericht?


In principe gelden hiervoor geen beperkingen. Wel moet u de omvang van uw bijlagen in de gaten houden. Veel providers weren e-mails die te groot zijn. U krijgt dan een foutmelding retour dat uw e-mail te groot was voor de mailbox van de ontvanger. U kunt dan proberen om de mail te versturen met minder bijlagen, of om de bijlagen te verspreiden over meerdere mailtjes. 

LUKT HET BOVENSTAANDE NIET, BEL DAN 043-3063905 EN IK PROBEER U VERDER TE HELPEN.

 
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533