logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
Verslagen/foto's
Bustocht 2014
Bustocht 2013
Bustocht 2012
Bustochten 2010
Bustochten 2009
Lovenjoel
Consdorf (2)
Consdorf (1)
Ehlenz/Seffern (2)
Ehlenz/Seffern (1)
Wépion Namur (2)
Wépion Namur (1)
Buggenhout
Bustochten 2008
Overige
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

Bustocht 1 te Buggenhout België op zondag 22 maart 2009

 

 

Op deze zondagmorgen stonden al diverse Jo-Ne wandelaars te koukleumen bij de opstapplaats. Is het de hoogte van Vijlen, die deze temperatuurverschillen veroorzaken?

De bus was ook een beetje over tijd, omdat ze niet wilde startte. Dat heb je met die koude nachten. Na deze kleine vertraging gingen we met 44 wandelaars op weg naar Buggenhout.

 

   
     

De Lentevossentocht 2009 startte in zaal Nicolaas Jachtweg 1 te Buggenhout. Alle afstanden (behalve de 10 km.) gingen richting het 140 ha. Buggenhoutbos. We kozen voor de 10 km.

Met Ineke en Frits en Piet vertrokken we richting het klooster St. Vincentius en passeerden de boomkwekerij van Spruyt; deze kweker heeft er volgens ons een dagtaak aan, om al die bomen een prachtige knipbeurt te geven. We geloven, dat deze man in een vorig leven dameskapper is geweest?? Uiteraard is dit positief bedoeld. Van hieruit liepen we hobbelend over een oude kasseienweg richting deelgemeente Opdorp. Hier was de eerste rust in de gemeenteschool. Van tevoren werden we door een medewandelaar getipt over een prachtig plein vol met bloeiende narcissen. Na de pauze was het dus zaak dit moois te gaan bekijken.

Niet alleen bloeiden hier 250.000 narcissen; het hele plein stond vol met prachtige kunst van diverse kunstenaars. We hebben een rondgang gemaakt langs al die fantastische objecten.

De verschillen tussen al die vormen is geweldig en wat een creativiteit (zie de foto’s).

 

   
     

Na deze rondgang liepen we weer verder over rustige verkavelingswegen terug naar de start.

In het lokaal gonsde het ”gelijk een bijenkorf”; Het aantal deelnemers kwam al aardig in de richting van de 4000. Wat smaakt beter na gedane arbeid “awel zulle”: een grote pot Kwak-bier.

Dit bier van 8 procent smaakte verrukkelijk. Dat het lekker was bewees de slaap die we kregen en reeds vroeg die avond in het koffer doken (of was het toch de oude dag???)

Kwak-bier dankt zijn naam aan Pauwel Kwak uitbater van koetsiersherberg De Hoorn in Dendermonde. Omdat de koetsiers hun koets niet in de steek mochten laten, liet Kwak een speciaal glas maken met een bolle onderkant, die in een houten houder hing. Zo bleef het glas ook tijdens de rit keurig rechtop staan en werd er geen druppel (Kwakje) bier verspild.

 

   
     

Je moet maar op het idee komen. Zelfs in die tijd was er dus ook nog een slimme ondernemer, die van de nood een deugd maakte. In Café De Dulle Griet in Gent is het gebruikelijk om, als men een glas Kwak bestelt, een van zijn schoenen in te leveren als onderpand. Die schoen wordt dan omhoog gehesen in een mand met behulp van een touw, dat bediend wordt door de barman of vrouw achter de toog. Verder was ook nog een mooie kapel te bezichtigen: de Boskapel, die opgericht werd ter nagedachtenis aan Jonker De Rijcke, die omkwam na een noodlottig jachtongeval.

Om vier uur en menig potje Kwak later, vertrokken we weer richting de thuisbasis. Onderweg werd een stop ingelast, zodat ieder kon genieten van een hapje en een drankje.

 

W.S.V De Vossen van Buggenhout bedankt voor deze fijne dag.

 

 

Verslag en foto's:  John Driesen


Vervolg foto’s zie:  Foto’s Buggenhout

 

Ingezonden reacties op het verslag en de foto's

 

 

Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533