logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
Verslagen/foto's
Bustocht 2014
Bustocht 2013
Bustocht 2012
Bustochten 2010
Bustochten 2009
Bustochten 2008
Steenokkerzeel
Leopoldsburg
Windeck-Herchen
Sombeke
Ghlin Baudour
Overige
In de kijker
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

Bustocht 4 Jo-Ne op 17 augustus 2008 naar Leopoldsburg/Wechelderzande België.Onze chauffeur had bij de vorige busreis beloofd, dat hij nog een kaarsje zou opsteken voor deze dag en zie.. het weer was niet helemaal goed, maar gaandeweg werd het in de loop van de dag stralend weer. Warm zelfs.

Na de omweg vanwege de aanleg van twee heuse rotondes, arriveerden we in Leopoldsburg. Deze stad dankt zijn naam aan koning Leopold, die hier de soldaten onderbracht in grote kazernen. Er zijn op dit ogenblik (info van Harrie), nog zo`n 30.000 man gelegerd.

Het startlokaal was gehuisvest in de lagere school; ruim en gezellig. Wie “goesting” had kon hier een korte afstand lopen; wel doormarcheren. Het gebied ademt de rustige landelijke sfeer van het platteland; heerlijk. Helaas was de bus even zoek, maar dankzij Piet kwamen we allemaal weer op onze plek. Leopoldsburg tot de volgende keer op jullie Chazaltocht. Bedankt.

Op naar Wechelderzande. In dit stadje staat een prachtige kerk: de Sint Amelbergakerk. De patrones van de kerk is Amelberga: beschermster van de arbeid.

De kerktoren is zowaar een beschermd monument. Hij is gebouwd in de 16 de  eeuw; stormen, branden hebben hem niet klein gekregen; de muren zijn maar liefst 90 cm. dik. Dit is een typische Kempense baksteengotiek. In de kerk zijn diverse schatten te zien: ik verklap ze niet; ga er zelf nog maar eens rustig naar kijken; de streek is zekere nog een bezoek waard.

Ook hier weer dat prachtige Kempische land. De rustplaats was uitstekend verzorgd.

Hier smaakte het Belgische biertje; het was net weer even vakantie. Terug in het startlokaal werd nog even nagekeuveld over zoveel moois in dit prachtige stuk van de Kempen.

Als goede “ollanders” hebben we natuurlijk reclame gemaakt voor onze streek, die ook heel mooi is en tot de wandelaars, die dit lezen wil ik zeggen: kom naar Vijlen en we laten jullie onze achtertuin zien. Welkom en niet te vergeten: Zandstappers bedankt.

Na verloting van de mooie herinneringen uit Leopoldsburg en Wechelderzande kwam Vijlen alweer in zicht. Jan en alle deelnemers bedankt, het was weer super.

 

  

Verslag en foto's:  John Driesen


Vervolg foto’s zie:  Foto’s Leopoldsburg

 Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533