logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
In de kijker
Jaarvergadering 2014
Ledenvergadering
Radio-uitzending
TV-opname
Jaarvergadering 2009
GPS-cursus
Jubileum  wandelclub
Familietocht 2015
React. Familietocht
Ledendag GaiaZOO
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

Familiewandeling op zaterdag, 21 maart 2015.

 

Op deze dag mocht de jongere generatie onder begeleiding van  onze  leden meedoen aan een spellen en wandelmiddag.

 

       

 

 

 

 

 

Om 13.30 uur verzamelden deze jonge spruiten met opa`s en oma`s zich bij Fa. Spobeck aan de Vijlenerweg. Van hieruit startte een kleine wandeling naar de “schuur” van StaatsBosbeheer. Onderweg konden ze meteen ervaren, dat wandelen ook wel eens in de regen plaats vindt. De weergoden hadden een wisselend programma in gedachte; nu scheen de zon en enkele minuten later kletterde de regen op die arme hoofdjes. Zelfs wandelen over vers besproeide akkerlanden stond er vandaag op de rol. Na een flinke klim door ons overbekende Vijlenerbos, arriveerden we “moe” en nat bij de schuur van SBB. 

 

 

Hier mochten onze vrienden zich sportief laten zien, door het spelen van enkele buitenspelen. De spellen werdendoor Monique, Wilma en Frits begeleid. Het spel met de blokken (leek een beetje op Jeu de Boules) was duidelijk in trek bij de heren. Met een flinke worp moesten zoveel mogelijk blokken van de tegenstander omver geworpen worden. De centrale toren besliste het eindspel. Bij de meisjes was het reuze Mikado erg in trek en vereiste een vaste hand. Bij de allerjongsten was het mini golfspel in trek. Met allerlei technieken werden de balletjes over de bruggen geslagen. Af en toe stuurde een behulpzame oma of opa de bal in rechte lijn door het spel. Na zo veel inspanning begonnen de maagjes her en der te knagen. 

 

       

 

 

 

 

 

Tijd om snel terug te wandelen naar het vertrekpunt. Hier pruttelde de koffie, brandde een zalig kacheltje en stond Frits als een volmaakte pannenkoekenbakker aan het fornuis en serveerden de dames broodjes met worst. Op een broodje of 3, 4 werd niet gekeken; de buitenlucht maakt hongerig. Buiten tikte de regen op de tent; wij zaten droog en genoten na, van een heerlijk ontspannen middagje met de Kids.

 

Alle kinderen en ouders bedankt voor jullie komst. We hopen dat jullie genoten hebben en nog vaak terugdenken aan deze middag; wandelen bij ons met je vader, moeder, opa en oma mag natuurlijk altijd; jullie zijn van harte welkom.

 

Het bestuur. 

 

 

Foto's (vervolg) van deze familiedag 2015

 

Ingezonden reacties n.a.v. bovenstaand bericht

Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533