logo
Introductie
Algemene Informatie
Wandelingen Jo-Ne
Wandelingen in regio
Wandellinks
Wandelervaringen
In de kijker
Jaarvergadering 2014
Ledenvergadering
Radio-uitzending
TV-opname
Jaarvergadering 2009
GPS-cursus
Jubileum  wandelclub
Familietocht 2015
Ledendag GaiaZOO
Statistiek website
Gastenboek
Contact
Computerhulp
Sitemap
LAATSTE NIEUWS


Bezoekers vanaf maart 2008

GPS-cursus op zaterdag, 14 maart 2009 bij Bever Zwerfsport te Maastricht

 

 

Wie denkt dat er niets meer te leren is over wandelen heeft het goed mis. De nieuwe rages Nordic-Walking en wandelen met een wandel-GPS rukken op en er valt nog genoeg over te leren.

Deze zaterdag ruilde Pierre Knops en Jo Wetzelaer de “wandelzaterdag te Aubel” in voor een heuse Garmin GPS-clinic te Maastricht bij de outdoor-winkel van Bever Zwerfsport.

 

 

 

 

Onder leiding van de heer Jerôme Spronken, die de cursus vakkundig had voorbereid, werd er door een 20-tal deelnemers ruim 2 uur gestoeid met of de eigen wandel-GPS of een leentoestel en werden de termen waypoints, tracks, routes, grid, en de algemene theorie m.b.t. GPS nader uitgelegd. Het enthousiasme was dermate groot dat de cursusleider nauwelijks de deelnemers gemotiveerd kreeg voor de koffiepauze. Het kopje koffie was prima en na de pauze werden de nog overgebleven (theoretische) vragen beantwoord. Jammer alleen dat we niet echt in de vrije natuur hebben kunnen oefenen, maar Jerôme beloofde dat er nog een vervolg komt waar de praktijk meer aan de orde zal komen. Wij houden ons in ieder geval aanbevolen.

 

 

Verslag en foto’s:  Jo Wetzelaer

 

Vervolg foto’s zie: Foto’s GPS-cursus

 

Ingezonden reacties n.a.v. bovenstaand bericht

 

 

Diegenen die meer over GPS, wandelen met GPS willen weten of GPS-routes willen downloaden voor hun wandel-GPS/Tom-Tom of welk GPS-navigatietoestel dan ook kunnen o.a. terecht op de internetsites http://www.go-gps.nl/ en http://gpstracks.nl/.

 

Verder
Top
Wandelclub Jo-Ne Vijlen  | Secretariaat: 06-38593533